nl flag
Anne Groen maakt alternatieve, psychedelische pop, met progressieve twists en een tintje rock maakt, maar altijd met een eigen, teasing sound. De frontvrouw Anne Groen brengt met haar sympathieke stem gevoelige klanken voort, met af en toe felle uithalen. De teksten zijn poëtisch en meeslepend. Ze bieden een boeiend programma voor ziel, oog en oor, waar je naar blijft luisteren. Jefferson Airplane, Warpaint, Selah Sue, Sia en Tori Amos zijn inspiratiebronnen.

Zeven jaar heeft Anne Groen veel opgetreden tijdens wedstrijden en op podia. Na het winnen van Kunstbende Noord-Holland in 2013, speelde ze met haar band tijdens de landelijke finale in de Melkweg. Ook speelden ze op onder meer Mixtream Festival, Bevrijdingspop Haarlem en Rotterdam en in zalen als Paradiso, Victorie Alkmaar en Patronaat Haarlem.

In 2013 kwam het debuutalbum, Anne Groen, uit. Het zomerse nummer ‘Mystery Birds’ stond niet veel later in de 3voor12 Luisterpaal. Nadat frontvrouw Anne Groen succesvol een eenjarige muziekopleiding afgerond had aan LIPA (the Liverpool Institute for Performing Arts), kwam ze terug in Nederland, waar ze nu studeert aan het Conservatorium van Amsterdam. In November kwam haar EP ‘Anna’ uit, waarvan elke song met videoclip is uitgebracht. Helaas is de stekker uit het project getrokken, maar de opgenomen muziek en video’s blijven natuurljk bestaan!

“Anne Groen zorgt meteen voor kippenvelmomenten met haar indrukwekkende stem, haar grote bereik en prima gitaarspel.” – 3voor12

 

 

Sluit Menu